MIT O KREDITIMA

Jedno uobičajeno vjerovanje je da nas krediti uvlače u dužničko ropstvo. Da, u nekom smislu to bi moglo biti točno ako ne znamo upravljati novcem. Ali…

Kredit može biti POLUGA da dođete do više novca. Vjerojatno svi znate što je to poluga. Sa pomoću poluge možete sa malo snage dići veliki teret. Na isti način i novac može postati poluga kako bi se zaradilo više novaca.

Dopustite da vam objasnim kako. Ja sam prije jedno petnaestak godina digao kredit i kupio zemlju u blizini Zagreba za 6000 EURA. Napravio sam kuću za nekih 15000 € i sada je prodajem za 55000 EURA. Ovo je čista matematika.

Uvijek će se naći pametnjakovića koji će reći da sve ovo nije istina. Ali ja vam mogu reći da prije nego sam napravio kuću imao sam kupca za zemlju sa temeljima za 40.000 EURA i nisam je htio prodati. Moram priznati slušao sam druge pa sam tražio previše.

To je jedna strana priče. Druga mogućnost je dignuti kredit za pokretanje posla. Ako imate dobru ideju koja drži vodu vi ćete lako vratiti kredit i počet ćete ostvarivati dobre prihode. Ne vjerujete?! U blizini moga posla gdje radim nedavno je otvoren Kebab. Već im ide sjajno iako je zgrada zatrpana pekarama, piterijama i buregđijama. Preptostavimo da im je za uređenje trebao kredit od nekih 50.000 kn (6500 EURA). U radnji rade muž i žena i vrlo su zadovoljni. Znam pouzdano jer sam i ja korisnik njihovih usluga.

Nastavit će se… Ako vam se članak svidio kliknite dolje na PODIJELI! Uskoro stižu vrlo zanimljivi  i vrući članci. http://www.bankovni-krediti.net/