Nevjerojatno otkriće unutar Budinog kipa!

buda

Kip Bude podvrgnut CT skeniranju, rezultat bizaran – u kipu se nalazi mumija!

U nizozemskom muzeju Drents trenutno je izložen, između ostalih izložaka, i kip Bude, ali ne bilo kakav. Kip Bude o kojem je riječ u sebi ima ljudsku mumiju, što je otkriveno CT skeniranjem.

To je ujedno i prvi put da se Buda s mumijom prikazuje izvan Kine, a u tom kipu se nalaze ostaci svećenika koji je živio u periodu oko 1100. godine nakon Krista te je vjerojatno riječ o primjeru samo-mumifikacije, prenosi portal io9.

scan bude

Scan Reveals This Buddha Statue Has A Mummy Inside

Za prvih 1000 dana, redovnici bi prestali konzumirati svu hranu osim orasa, sjemenki, voća i bobica te su sudjelovali u opsežnoj aktivnosti da bi se lišili tjelesnih masnoća. Narednih tisuću dana, njihova prehrana bi bila ograničena na koru i korijen. Pri kraju ovog razdoblja, oni bi popili otrovni čaj napravljen od soka Urushi stabla, što je izazvalo povraćanje i brzi gubitak tjelesne tekućine. Otrov je također djelovao kao konzervans koji ubija crve i bakterije koje bi uzrokovale trulež tijela nakon smrti. U završnoj fazi, nakon više od šest godina strašne pripreme, redovnik bi se zaključao u kamenu grobnicu jedva veću od njegovog tijela, te meditirao. Sjedio bi u lotos položaju i ne bi se micao sve dok ne umre. Unutar kamene grobnice se nalazila mala cjevčica za zrak. Svaki dan, redovnik bi zazvonio zvonom da bi vanjski svijet znao da je još uvijek živ. Kad bi zvonjava utihnula tj prestala, cijev bi se uklanjala te grobnica biva zapečaćena za posljednje razdoblje tisuću dana rituala. Na kraju tog razdoblja grob se otvara da se vidi da li je bila uspješna samomumifikacija. Ako je tijelo pronađeno u očuvanom stanju, redovnik je bio podignut na status Bude, njegovo tijelo je uklonjeno iz groba te stavljeno u hram, gdje bi ga obožavali. Ako se tijelo raspadne, redovnik bi se vratio u grob i cijenio po izdržljivosti, ali ne bi bio predmet obožavanja.

Scientists shocked to find mummified monk inside Buddha statue