Wolf Messing predvidio kraj Hitlera i Staljina

Wolf Messing

Wolf Messing,  jedna od najzagonetnijih osobnosti 20. vijeka umro je 8.11. 1974. godine. Uz ovog maga, hipnotizera, proroka i telepatu vežu se i danas razni mitovi i legende i gotovo ih je nemoguće odvojiti od stvarnosti.

Rođeni Poljak radio je za Staljina i KGB, a Hitler se čuvši za njegovo proročanstvo da će izgubiti rat na Istoku toliko naljutio da je ponudio nagradu od 200 tisuća rajhsmaraka onome ko mu ga preda.

Rođen je 1899. godine u jevrejskom selu Gora Kalvario, udaljenom 25 kilometara od Varšave. U to vrijeme Poljska je bila dio Ruskog Carstva. Roditelji su mu bili siromašni i pobožni i htjeli su da im sin postane rabin pa su ga poslali u religioznu školu. Ali njemu se to nije svidjelo. Pobjegao je ušavši u prvi vlak iako nije imao novaca za kartu. Sakrio se ispod kondukterske klupe. Ali kondukter ga je ipak našao, povukao za kragnu i zatražio kartu. Dječak kome je tek bilo 11 godina mu je pružio komadić starih novina.

Kondukter ih je uzeo, probušio i rekao: „Ah, čudni dječače, skrivaš se, iako imaš kartu!“ “Tada sam prvi put isprobao snagu mentalne sugestije”, zapisao je Mesing u svojoj autobiografiji.

Vlak ga je dovezao u Berlin gdje je prvo živio jako siromašno. Prao je posuđe, čistio cipele, a zatim se odlučio pridružiti cirkusu. Uskoro je postao jako popularan. Pronalazio bi skrivene stvari, čitao misli, proricao budućnost, sugestijom utjecao na druge. Asistenta nije imao.

Kad je njegov cirkus došao na gostovanje u Beč 1915. godine Sigmund Freud i Albert Einstein zainteresirali su se za njega i odlučili su da ga upoznaju. Messing je rekao Freudu: “Zaželite želju koju ću vam ispuniti“. Kad je ovaj zaželio Mesing je otišao u kupatilo, uzeo pincetu, došao do Einsteina i iščupao mu tri dlačice iz brkova: “To ste htjeli, zar ne?“, upitao je. “Da“, rekao je šokirani Freud.

Slijedećih desetak godina, Messing je proputovao Indiju, Japan, Argentinu, Australiju i gostovao u Parizu, Londonu, Rimu i svim ostalim glavnim evropskim gradovima. U Indiji se 1927. godine susreo sa Mahatmom Gandijem. On mu je mentalno poslao poruku da uzme sa stola flautu i pruži je jednom čovjeku. Kada je Messing to učinio, čovjek je zasvirao, a iz korpe je ispuzala zmija i počela da se njiše u ritmu muzike.

Kad je Hitler došao na vlast, Messing se vratio u Poljsku. Tamo je napravio karijeru vidovnjaka i telepate, postao je slavan, ali je uskoro morao napustiti domovinu. Naime, tada je rekao nešto što je poslije postalo njegovo najpoznatije proročanstvo. Messing je 1937. rekao: “Ako Hitler krene u rat na Istok, tamo ga čeka smrt“. Te su riječi vrlo brzo došle do Firera koji se strašno naljutio. Propisao je nagradu onom koji donese Messingovu glavu – nevjerojatnih 200 tisuća rajsmaraka. Čim su nacisti osvojili Varšavu, Mesinga je uhapsio Gestapo. Zaustavili su ga na ulici i upitali što je po zanimanju. Rekao je da je umjetnik.

“Lažeš. Ti si Messing. Pa zdravo, židovski čarobnjače! U Berlinu te već dugo čekaju”, kazali su mu Gestapovci.

Od udaraca je odmah pao u nesvijest, a došao je k sebi tek u Gestapovom uredu. Ali tad se spasio samo zahvaljujući svom daru. Naime, u mislima je naredio gestapovcima da uđu u ćeliju. Oni su poslušno ušli ni sami ne znajući zašto to rade. Potom ih je Mesing zatvorio, a sam je izašao na ulicu i krenuo prema sovjetskoj granici.

Već tada su svi u SSSR-u znali za njega. Staljin je poslao po njega privatni avion i naredio da ga se doveze u Krim. Messing je došao u pratnji ljudi u uniformi NKVD-a (tajne policije). Staljin je tražio od Messinga da mu pokaže što zna. Messing je sutra ujutro došao bez propusnice u njegovu vikendicu i pritom uvjerio sve čuvare da je on Lavrentij Berija, zloglasni Staljinov šef sigurnosti i jedan od njegovih najbližih suradnika.

“U mislima sam uvjeravao stražare i poslugu da sam Berija”,  objasnio je Messing. A on i Staljinov bliski suradnik uopće nisu ni sličili. Messing je imao kovrdžavu kosu, a Berija je bio ćelav. Čak nije nabavio ni Berijin zaštitni znak – monokl.

Staljin je odlučio napraviti još jednu provjeru pa mu je naredio da podigne u državnoj banci sto tisuća rubalja i to bez i jednog dokumenta. Messing je došao do centralne banke pokazao službeniku čisti komad papira i zatražio sto tisuća. Službenik je dao novce koje je Messing potom stavio u aktovku i odnio Staljinu.

Staljin i Hitler

Još 1940. godine, kada su Hitler i Staljin potpisali sporazum o nenapadanju, prorekao je: “Sovjetski će tenkovi ući u Berlin!“. Diplomati su u to vrijeme imali velike muke da se ispričaju Njemcima.

Pretskazao je i skori početak rata. I to točno u nedjelju dana.

Iako se misli kako je on bio osobni Staljinov mag navodno on to nije bio jer to Staljin nije ni želio. Nije htio da mu itko čita misli, pa mu društvo telepata i nije odgovaralo. Susreli su se tek nekoliko puta.

Ipak je jako utjecao na Staljina, a govorilo se da ga se prvi čovjek SSSR -a jako bojao. Postoji legenda da je jednom Messng potajno došao do Staljina u martu 1953. Staljin ga je pitao: “Ti proričeš budućnost, a znaš li onda kad ćeš umrijeti?”, upitao ga je sovjetski lider. “Poslije vas, druže Staljinu”, odgovorio mu je. “Dakle, znaš kad ću umrijeti?” “Znam, jako brzo”.

Staljin je u strahu širom otvorio oči. Otvorio je usta, kapci su mu postali teški. Staljin je pao na tepih.

Messing je umro u 75 -oj godini, a njegova tajna je ostala nerazriješena. Govore da se u arhivima KGB-a do dan danas drže tajni dokumenti o Messingu. U posljednjim godinama života jako se bojao smrti, a kad su ga vodili iz kuće na operaciju, rekao je gledajući na svoj portret: “To je bilo to. Ovamo se više nećeš vratiti!“. Tako je i bilo.

Ljudmila Svinka-Zielinski, dugogodišnja kroničarka života u SSSR-u i osoba upoznata sa životom zagonetnog maga kazala je:

“Važno je imati na umu da je u ono vrijeme sve što bi takva kontroverzna osoba poput Wolfa Messinga napisala ili učinila, bilo pod neprekidnom kontrolom cenzure. Varalica ili samohvalisavac teško bi mogao uspjeti. Štoviše, onaj tko je želio preživjeti u takvim prilikama morao je biti autentičan do srži.”