Chi Kung – bioenergetske vježbe za zdravlje

Nenad Žimjanski, chi kung majstor

Nenad Žimjanski

 

Davne 2005. godine upoznao sam kineskog majstora chi kunga Lee Xiang Minga na jednom javnom predavanju u Zagrebu na kojem je demonstrirao nadnaravne sposobnosti.

Prijavio sam se na seminar koji se održao u KIC-u.

Za vrijeme vježbe prvi puta sam osjetio snažnu toplu chi energiju i veliki unutarnji mir. To me je toliko oduševilo da sam nastavio učiti kod njega 3 godine i stekao diplomu Chi Kung majstora.

Moja bioenergija je tako jako ojačala da sam po najvećoj hladnoći po zimi na tramvajskoj stanici sa 30 cm snijega mogao u trenutku zagrijati tijelo koje je grijalo poput radijatora. Na Tibetu se ta moć zove tumo vatra. Osim psihičkih sposobnosti chi Kung mi je dao izvanredno zdravlje koje me još i dandanas dobro služi.

Od onda sam u više navrata održavao seminare Chi Kunga na kojem su sudjelovale i mnoge poznate osobe.

Chi Kung

Chi Kung ili Qigong su jednostavne i lagane vježbe s kojima svatko može probuditi svoju bioenergiju i liječiti sam sebe. Vježbe pomažu otkloniti stres i napetosti i postići duboki unutarnji mir.

Lee Xiang Ming

Ucka, 131218.
Ucka, pansion Ucka. Kineski bioenergeticar Lee Xiang Ming.
Na fotografiji: Lee Xiang Ming.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Ako se želite prijaviti na vikend seminar možete me kontaktirati na telefon: 091 622 44 64.

Sto je chi?

Energija, kao zivotna sila je sve prisutna u cijelom univerzumu. Kinezi je zovu CHI, Japanci KI, indijci PRANA, Zidovi RUAH, zapadnjaci BIOENERGIJA, ŽIVOTNA SNAGA i sl.

U prirodnom stanju je bez kvaliteta, bez boje, okusa, mirisa i oblika. Vrlo je nestalna i ne moze se zadrzati na jednom mjestu.

Vecu koncentraciju chi-a nalazimo u kristalima, biljkama, drvecu i zivim bicima. Tada on poprima razlicite kvalitete i vibracije.

Chi je veoma vazan za sav zivot. On odrzava sva bica na zivotu i bez njega ne bi bilo zivota. On je energija u mineralima, snaga u prirodnim pojavama i vitalni zivot u svim zivim bicima. U ljudskom tijelu je vitalna energija. Ova vitalna energija daje zivot naŠim stanicama, organima, pokrece pluca, daje snagu nasim mislima, putuje zivcima, meridijanima itd. Nedostatak ove energije vodi u iscrpljenost i bolest. Njeno opadanje dovodi do starenja i konacno smrti.

 

U Kini Chi Kung obicno dijele na:
1. Chi Kung za zdravlje – lagane vjezbe za postizanje idealnog zdravlja i dugovjecnosti.
2. Chi Kung za snagu – posebne vjezbe za razvoj unutarnje snage potrebne za borilacke sportove.
3. Chi Kung za duhovni samorazvoj – napredne vjezbe za postizanje besmrtnosti i prosvjetljenja jos u ovom zivotu.