U HRVATSKU STIŽE MEGA TVRTKA Nude 6000 kuna plaće i posao za 2000 ljudi

Nove poslove nudi tvrtka Teleperformance koja se predstavila u Splitu. https://www.teleperformance.com/en-us/

PRILIKA ZA POSAO: U Split stiže velika svjetska tvrtka i planira zaposliti 2000 ljudi

Velika je gužva jučer vladala na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a kako i ne bi kad se ljudima pružila prigoda za posao.

Ondje se, naime, predstavila velika tvrtka koja posluje u 65 zemalja svijeta i zapošljava oko 190 tisuća ljudi, a u Splitu želi otvoriti pozivni  centar, rečeno je u prilogu Dnevnika Nove TV.

Početna neto plaća 6000 kuna

Tvrtka namjerava isprva uzeti 300 do 400 ljudi, a kasnije ih ukupno zaposliti oko dvije tisuće koji bi radili cijele godine, a početna bi neto plaća iznosila 6000 kuna.

“Želimo otvoriti multijezični ured. U planu nam je europsko tržište za naše međunarodne klijente”, kazao je Gabriele Piva, predstavnik tvrtke.

Posao se, među ostalim, sastoji u odgovaranju na elektroničku poštu i telefonske službe za korisnike. No, još nije posve sigurno hoće li ta tvrtka doista otvoriti ured u Splitu. Sve će, kažu, ovisiti o odzivu i vještinama kandidata. Ako se svi preduvjeti ispune, u rujnu bi počeli s traženjem prostora i otvaranjem tvrtke koja bi tada počela raditi u veljači sljedeće godine.

BROJKE GOVORE JEDNO, STVARNOST DRUGO: Evo što zapravo stoji iza pada nezaposlenosti

Mnogo nezaposlenih u Splitu i županiji

S obzirom na to da je u Splitu trenutačno 13.812 nezaposlenih, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji gotovo 30 tisuća, ne treba sumnjati da će odziv biti velik. A otvaranje tvrtke ublažilo bi tamošnju crnu statistiku nezaposlenosti.

“Osamsto eura za početnu plaću je malo bolje nego što se nudi u nas svakako. Sad koliko u tome ima istine ne znam, pričaju svašta i za mnoge slične tvrtke pričaju pa ljudi rade za minimalac. To ćemo sve vidjeti”, kazala je Splićanka Mirela.