Prirodno sretstvo protiv Komaraca (buha, krpelja i mrava)

komarci1-300x236…. Počela je sezona vrućina , a sa njima i dosadni komarci!!! …. Još ako imate kućne ljubimce,  a ništa ne djeluje protiv buha, razlog više da sami napravite sredstvo -bez kemikalija štetnih za vas ili vaše ljubimce (u 7 dana sam isprobala 2 vrste ampula za moje mačke ali bez uspjeha) …Zatim mi je moja draga gošća  Snježana dala ovaj jednostavni recept ! ….Snježo svaka čast! …pa probajte!

Sastojci

•    1/2 L. čistog alkohola 96%
•    100 grama cijelog Klinčića
•    4-5 listova oraha (svježi)
•    za doradu ;
•    100  mililitara bebi ulja ili slično (bademovo, sezamovo, od kamilice ili kantariona ili lavande ) Ja sam stavila kantarionovo.

Priprema

1.
….. U veću čistu staklenku stavite alkohol,
…. dodajte svježi list  oraha i klinčiće!
…. Sve to močite u alkoholu  4 dana uz povremeno miješanje!!!

2.
……. Nakon tog vremena  izvadite listove oraha,
dodajte ulje po izboru!!!
…. Stavite u prikladnu ambalažu i koristite!!!
… Možete pustiti klinčiće unutra ili procijediti samo onaj dio što čete upotrijebiti!!!

Upotreba

… Kako koristiti;
Protiv komaraca-nježno utrljajte nekoliko kapljica u kožu ruku i nogu!
..Obratite pažnju da komarci biježe iz sobe ukoliko su ušli!
…. Za kućne ljubimce; stavite si malo tekućine u dlan i namažite mačku po trbuhu i iza glave gdje inače stavljate ampule! (ne previše, mačkama šteti lavanda)
…. Primijetit ćete 2. dan kako ste ih spasili napasti…

Preuzeto sa:

(Savjet: S obzirom da su odrasli i djeca danas alergični na sve i svašta posavjetujte se sa liječnikom smijete li koristiti navedene sastojke. U receptu se savjetuje upotreba 96% alkohola kojeg vjerojatno nema za kupiti u apoteci. Evo što kažu na jednom forumu: Odeš u običnu trgovinu mješovitom robom i tražis alkohol za čisćenje. Prodaju ga pod imenom “rafinirani etilni alkohol” i ima 96 % čistoću. Proizvodi Badel i stoji oko 100 kn litra. )

Evo i sheme za elektroničare:

komarac mosquito1

Tko zna, možda i rade! Koliko vidim mogli biste ih i sami napraviti. Odite u Chipoteku ili neku drugu prodavaonicu elektroničkih dijelova i tražite stričeka da vam da dijelove prema shemi. Zatim odite doma i sve to zalemite. Koliko vidim tu jedino trebate paziti kako ćete zalemiti tranzistore. I to je to. Zvijer protiv komaraca je spremna.

Ukoliko niste vješti u elektronici, jednostavno odite u DM ili Chipoteku i kupite uređaj.